Formål

Universelt Fredsforbund UF, er en NGO med generell rådgivende status i FNs økonomiske og sosiale komité (ECOSOC).
 
Forbundet er representert i 156 nasjoner og arbeider i samarbeid med personer, organisasjoner og myndigheter med en felles oppgave å bygge en verden i fred; med frihet, harmoni, samarbeid og velferd for alle. UF er ledet av visjonen om at hele menneskeheten er en global familie med Gud som foreldre. 

Personvernerklæringen
se nederst på denne siden.

Fredsforbundets fem prinsipper for fred

Menneskeheten er én familie under Gud
-til tross for store forskjeller i språk, kultur og religion er menneskeheten som én familie og vi må behandle hverandre deretter. Vi har alle én felles opprinnelse i én Skaper i rollen som foreldre for alle mennesker.

Åndelige og moralske verdier
-både materielle og åndelige verdier er viktige. Begge er nødvendige for vår velstand. Ensidig vekt på materielle verdier fører imidlertid lett feil vei. Åndelige og moralske verdier må styre vår forvaltning av de materielle verdiene.
Livet har ellers en åndelig side som alltid vil bestå. Hvert menneske har selv ansvar for å ta godt vare på sin egen «sjel».

Familien er en skole i kjærlighet
-trygge og harmoniske familier er et viktig grunnlag for trygge og harmoniske samfunn. Oppveksten i familien former og utvikler mennesker og bør være en «skole» i kjærlighet.

Å leve for andre
-å leve for andre er et enkelt universelt prinsipp, men vanskelig å praktisere. Å kunne se helheten, å kunne ha et balansert syn og kunne se andres behov er nødvendig for å skape fred.

Samarbeid og enhet
-samarbeid på tvers av grenser bidrar til å skape tillit, vennskap, verdiskapning og det kan overvinne fiendskap. Godt samarbeid kan bidra til større samhold og enhet mellom de involverte parter.

 

Fredsinitiativ

Middle East Peace Initiative - MEPI.
Et initiativ for å fremme fred og forsoning mellom mennesker fra de abrahamske religioner. Tusenvis av mennesker, fra ulike nasjoner og bakgrunner, har besøkt Israel, Palestina og Jordan. Fredsvandringer, konferanser, dialoger, hjelpeprosjekter har bidratt til mer forståelse og samarbeid i regionen.

North East Asia Peace Initiative - NEAPI fremmer forsoning på den koreanske halvøy gjennom humanitært hjelpearbeid, personlige møter, utvikling av industri og kulturell utveksling.

South Asia Peace Initiative -SAPI er et initiativ for fred og forsoning i Syd Asia regionen.
Langsiktig innsats spilte en viktig rolle i å bringe partene i konflikten i Nepal sammen til en demokatisk prosess og valg i Nepal våren 2008. se mer; https://www.fredsforbundet.no/13-nyheter/78-ambassador-krishna-rajan-fra-india-snakker-om-fred-og-demokrati-i-sor-asia.html

Beringstredet tunnel-prosjekt blåser liv i drømmen om å knytte to kontinenter sammen. Prosjektet kan bli et knutepunkt i en ny internasjonal infrastruktur som vil stimulere kommunikasjon, handel, kulturutveksling og bidra til et harmonisk verdenssamfunn. En tunell mellom Korea og Japan inngår også i en slik satsning. En ny "silkevei" til glede for hele menneskeheten. 

Sunhak Peace Price gis ut annethvert år som anerkjennelse til individer eller organisasjoner som har  gjort en ekstraordinær innsats for lindre eller forebygge lidelser ved fattigdom, konflikter eller miljøproblemer og som fremmer fremtidsrettede løsninger.
Prisen for 2019 gikk til Waris Dirie for sin innsats mot kvinnelig kjønnslemlestelse og til dr. Akinwumi Adesina for sin innsats for utvikling av jordbruk i Afrika (den grønne revolusjon)

Balkan fredsinitiativ holdt en konferanse 30.mai 2019 med deltakere fra Albania, Bosnia og Hertzegovina, Kroatia, Kosovo og Nord Makedonia. En oppfølgingskonferanse kommer i oktober 2019. Begivenheten i mai ble godt dekket i nyhetene.  

IMG 20181030 0001 Kopi 2


Grunnleggere 

I mer enn 50 år har Dr.Sun Myung Moon og hans kone Dr. Hak Ja Han Moon vært i tjeneste for fred.  De har tatt mange initiativ og stiftet en rekke organisasjoner og som alle har verdensfred som hovedformål.

Her er noen av dem:

Utdannelse:
-Sun Moon University, Korea.
-Unification Theological Seminary, USA.
-International Education Foundation, IEF, "karakter-utviklings" program mye brukt i Russland og Kina.

Interreligiøst:
-"World Scripture", antologi med hellige tekster.
-Assembly for World Religions.
-American Clergy Leadership Conference ACLC (tverreligiøs organisasjon i USA)

Media:
-Washington Times, USA.
-Segye Ilbo, Sør Korea.
-Sekai Nippon, Japan.
-UPI pressebyrå

Kultur:
-Little Angels Children's Folk Ballet (besøkte Norge i 2011),
-Universal Ballet Academy.
-New York City Symphony.
 
Næringsvirksomhet:
-Ilhwa company (ginseng mm) 
-Yongpyeong resort (brukt under OL i Korea 2018),
-Pyeonghwa Motor (bilfabrikk i Nord Korea),
-Hotel i Nord Korea.

Akademiske organisasjoner:
-Professor's World Peace Academy (PWPA).
-International Conference on the Unity of the Sciences (ICUS)

Humanitært arbeid:
-International Relief and Friendship Foundation (IRFF. Fra norsk side har vi bidratt med medisinsk utstyr til et barnesykehus i Pyeongyang).
-Sykehus i Sør Korea. 

Fredsinitiativ:
-World Summit, årlig konferanse for politikere og religiøse ledere.
-International Leadership Conference
-Middle East Peace Initiativ MEPI. 


I 2012 døde Sun Myung Moon (se minneord: https://www.fredsforbundet.no/13-nyheter/18-fredsforbundets-grunnlegger-dr-sun-myung-moon-dod-92-ar-gammel.html  )

Visjonen og arbeidet føres videre under inspirasjon og ledelse av hans kone dr. Hak ja Han Moon.

 

biografiMitt liv for verdensfred

Slik lyder den norske tittelen på Sun Myung Moons memoarer som ble utgitt i anledning hans 90 årsdag i 2009. Den koreanske originalen ble utgitt på Sør Koreas største forlag; Gimm Young Publishers. 

Forlegger Park Eun-ju  som forøvrig er dedikert buddhist følte utgivelsen som et kall og boken ble en bestselger. 

Kort fra første kapittel:
"Jeg har levd mitt liv med bare én ting i tankene; jeg vil skape en verden i fred, uten krig og stridigheter, en verden der alle elsker hverandre."

Forside på den norske utgaven til venstre.

Nedenfor følger et 10 minutters videosammendrag av boken.

 

 

Personvernerklæringen for Universelt fredsforbund UF

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor våre kontakter.

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er daglig leder. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tel.: 9208 1299 

Nyhetsbrev/invitasjoner: 
Som kontakt hos oss kan du motta både nyheter og invitasjoner. For at vi skal kunne sende deg dette bruker vi din epost adresse, postadresse eller telefonnummer.  Dette lagres i en egen database, og deles ikke med andre. E-post adressen slettes når den ikke lengre er i bruk. Du kan når som helst be om sletting fra listen.

Registrerte data: 
Aktuelle data i vår database er navn, organisasjon, epost- adresse, telefon og postadresse. Eventuelt hvilke arrangementer man har deltatt på tidligere. Dette er relevante opplysninger for at vi skal kunne holde kontakt og for å gi best mulig service. 

Oppbevaring av data:
Alle opplysninger oppbevares på én PC som er sikret med passord og som er innelåst.
 
Taushetsplikt:
Ansvarlig for personvern hos UF har taushetsplikt og vil ikke dele opplysninger med andre parter. 
 
Den registrertes rettigheter
Personer som står registrert i UFs database har til en hver tid rett til å få vite hvilken informasjon vi har om dem. Den registrerte har rett til å be om, og få svar innen 14 dager, på hvilken informasjon dette er, samt rett til å kreve at UF endrer eller sletter denne informasjonen.Om du er interessert i dette kan du kontakte oss på  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 
UNIVERSELT FREDSFORBUND
er norsk avdeling av Universal Peace Federation, UPF, som ble stiftet av dr. Sun Myung Moon 12. september 2005 i New York. UPF er en NGO med generell rådgivende status i FNs økonomiske og sosiale råd, ECOSOC.

Adresse

Colbjørnsensgate 8c
Oslo

Kontakt

Telefon: +47 92081299
Epost adresse: post@fredsforbundet.no

Personvernerklæring

Les personvernerklæring her


Del oss:   
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Universelt Fredsforbund. Webdesign ©2012-2023 Web Norge