topp

Universelt Fredsforbund, UF

er en global allianse av personer og organisasjoner med en felles oppgave å bygge en verden i fred; med frihet, harmoni, samarbeid og velferd for alle. UF er ledet av visjonen om at hele menneskeheten er en global familie med Gud som foreldre.

sann-kjerlighet

"Sann kjærlighet er idealet og det veiledende prinsipp for Universelt Fredsforbund"
Kinesisk kaligrafi med mottoet til Universelt Fredsforbund

Gi et bidrag til fredsarbeidet!
UF arbeider for å bygge en global fredskultur basert på forståelse, respekt, samarbeid. Vi er avhengig av givere og er takknemlig for alle bidrag. Send din støtte til konto 1644 21 54 558. Tusen takk for din hjelp!kenya report 002Statsminister i Kenya, Raila Odinga og hans kone Ida Odinga - sammen med en internasjonal delegasjon av forhenværende statsoverhoder, parlamentsmedlemmer, åndelige ledere og ledere fra frivillige organisasjoner - fikk en varm velkomst av en entusiastisk folkemengde på over 10.000 kenyanere ved Global Peace Festival i Nairobi, søndag 31. august. Festivalen er den tredje i rekken av arrangementer som startet i Asuncion, Paraguay og i Washington DC, USA.

Global Peace Festival i Nairobi, Kenya

-Dette er en stor dag for Kenya og for Afrika, det er en ny begynnelse i vårt lands streben etter på ny å bli kjent som et land med fred og sikkerhet, sa Odinga. Odinga ble statsminister tidligere i år etter en historisk enighet om makt-fordeling med sin politiske rival Mwai Kibaki.

-Universelt Fredsforbund og Global Peace Festival gjør store ting i Kenya, bare i går ble tusener av unge kenyanere mobilisert for å rense Nairobi-elven. Vi lengter etter dagen da vår nasjon igjen kan bli stolt av elven, som kunne skaffe vann til millioner, fortsatte Odinga.

I dag, er Nairobi-elven ubegripelig forurenset, i praksis en åpen kloakk. Stanken har gjort at de fleste innbyggerene har holdt seg for nesen og sett en annen vei. GPF organiserte en omfattende opprensingskampanje i ti ulike distrikter gjennom hele august.

Rydde-teamene rapporterte om forferdelige forhold med dumping av søppel fra ulike kilder.

-Det kreves mer enn hardt arbeid her,vi trenger en total mentalitetsendring hos våre ledere og i oss selv, sa prosjekt-koordinator Edwin Plekanow.

Lokal parlamentsmedlem Ferdinand Waititu lovte Embakassaregionen at han ville skaffe nødvendige resursser og den politiske støtten som trengtes.

- Dette er en viktig utvikling, sa David Anderson, parlamentsmedlem fra England.

Oppryddingsprosjekt i Nairobi elven Fra festivalen

International Leadership Conference -ILC
Anderson var blant gruppen på mer enn 100 deltakere på ILC (International Leadership Conference) arrangert av UPF, hovedsponsor til GPF.

-Vi presenterer en ny, verdibasert tilnærming til lederskap, sa UPF Afrika; Mwalgho Kilio, og vi ser at mange av våre delegater ser på dette som en vei ut av en hengemyr av korrupsjon, personlige interesser og ineffektivitet som har plaget vår land gjennom flere år.

Hovedfestivalen på Jomo Kenyatta internajonale konferansesenter.
Dr. Hyun Jin Moon, styreleder i UPF og initiativtaker til GPF ga hovedtalen. Han oppmuntret kenyanerene til å være stolte av sitt land og av Afrika som sivilisasjonens vugge.

-Budskapet med én familie under Gud skulle være et "kamprop" for vår tid, sa han. Kraften fra en forent menneskehet kan stoppe de store omveltningene fra konflikter i hele verden - fra midtøsten til restene av den kalde krigen i Korea og fattigdom, sykdom og borgerkriger i Afrika.

Festivalen avsluttet med konsert med noen av Kenyas beste utøvere, inkludert gospel og rap artister som Jua Cali, Bilenge Musica, Kanji og andre.

Fra Nairobi, går festivalen videre til Ulanbator i Mongolia, etterfulgt av London i november og ti andre lokaliteter med finale i Brasilia i Desember.

Flere rapporter http://upf.org/index.php?option=com_content&view=category&id=202&layout=blog&Itemid=314

Universelt Fredsforbund
er norsk avdeling av Universal Peace Federation, UPF, som ble stiftet av dr. Sun Myung Moon 12. september 2005 i New York. Forbundet arbeider nært til FN, som en NGO med rådgivende status ved ECOSOC.

Formålet er å arbeide for en global fredskultur som omfatter alle nasjonaliteter, religioner, raser og kulturer, i tråd med FNs resolusjon 53/243

KULTURNYTT

Dokumentar om Sun Myung Moons innsats for fred i Korea og verden

 

 


Ved ettårs markeringen av Sun Myung Moons bortgang produserte det koreanske TV selskapet MBC denne dokumentaren om hans innsats for fred mellom de to koreanske statene og fred i verden.

MBC er det eldste kommersielle TV selskapet i Sør-Korea og i dag blant de fire nasjonale selskapene.

Universelt Fredsforbund bygger på:

Gud 
.
.menneskeheten er én familie skapt av Gud

Spiritualitet 
..menneskets høyeste verdier er åndelige og moralske

Familie 
..familien er en skole i kjærlighet og grunnlag for fred

Tjeneste 
..beste vei til fred er å leve for andre

Enhet 
.. fred kommer gjennom samarbeid på tvers av kultur, religion og nasjonalitet

Dr. Moons filosofi for fred:

Hva er fred: "Fred er når to partner blir ett med hverandre"

Hvordan skape fred: "Utgangspunktet for lykke og fred, ligger i å leve for andre"

Universets akse: " Ingenting er mer betydningsfullt enn forholdet foreldre-barn. Det er fordi det representerer det grunnleggende forholdet mellom Gud og mennesket."

En verden i fred: "Himmelen er en verden fyllt av sann kjærlighet, hvor alle puster sann kjærlighet overalt og til alle tider. Hele verden og alle mennesker er knyttet sammen i et usynlig forhold til Gud, som cellene i vårt legeme"

En universell familie: "Idealene frihet, fred, enhet og lykke, gjelder ikke bare for et individ, men det gjelder for alle mennesker i denne verden, som én familie under Gud"

Åndelig modenhet: "Bare gjennom et liv i sann kjærlighet kan din ånd modnes"

Om sann kjærlighet: "Kjernen i sann kjærlighet er å gi og leve for andre og for helhetens skyld. I sann kjærlighet kan vi være sammen for all evighet og hele tiden oppleve større glede i hverandres selskap. Kraften fra sann kjærlighet er sterk nok til å fjerne menneskeskapte barrierer. Ingenting kan sammenlignes med verdien av sann kjærlighet. "

Om lykke: "Lykke skapes ikke i isolasjon, men i et gjensidig forhold av kjærlighet."

En god verden: "Det er ikke bare som individer, men som familier, at vi må bygge en god verden."

Personlig vei: "Ditt ytre selv og indre selv er i stadig konflikt. Det er ditt ansvar som menneske å følge ditt indre selv; din samvittighet"

Sitater:

Et menneske har ikke begynt å leve før han kan gå forbi sine snevre individualistiske begrensninger til å være opptatt av hele menneskeheten.
Martin Luther King jr.

Du må være den forandringen du ønsker å se i verden
Mahatma Gandhi

Husker du hvordan elektriske strømmer og "usynlige bølger" ble latterligjort? Kunnskapen om mennesket er fortsatt i sin barndom.
Albert Einstein

Det blir ikke fred mellom sivilisasjonene uten at det blir fred mellom religionene.
Hans Küng

Salige er de fredsommelige, for de skal kalles Guds barn
Jesus

Det første vi bør gjøre er å søke Gudsriket inne i oss selv. Deri består vår fred. Så snart vi har funnet freden, har vi funnet vår støtte og vi har funnet oss selv.
Inayat Khan (sufi-mester)

De som slår deg med nevene, ikke svar med samme mynt. Gå til deres hjem og kyss deres føtter
Sikhismen - Adi Grant

I påminnelsen av Gud, finner hjerter tilfredsstillelse
Islam - Koranen 13.28

Gud er fred, Hans navn er fred og alt er bundet sammen i fred
Jødedom-Zohar, Leviticus 10b

Ved hans nåde vil du finne opphøyet fred
Hinduisme - Bhagavad Gita 18.61-62

Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket
Konfusius

...den som råder til fred får glede
Salomos ordspråk, 12,20

Hvis du vil inngå fred med din fiende, må arbeide sammen med din fiende. Da blir han din partner
Nelson Mandela

Den som lever i harmoni med seg selv lever i harmoni med verden
Markus Aurelius

Veien er ikke i himmelen, den er i vårt hjerte
Buddha

For å lære toleranse, er vår fiende den beste lærer
Dalai Lama

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Web Norge basert på Joomla 3.5 hjemmeside